reklam

22 Eylül 2017 Cuma

300 bin TL hibe 700 bin TL faizsiz kredi

KOSGEB teknolojisi yüksek ürünlerin desteklenmesi kapsamında işletmelere, 300.000 TL'si geri ödemesiz kalanı faizsiz 1 milyon TL destek verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) desteğiyle teknoloji seviyesi yüksek katma değerli ürünlerin payının artırılması projesi ile KOBİ’lere 1 milyon TL destek verileceğini açıkladı, programın bütçesi 500 milyon TL olacak.
İlgili kredinin azami 300,000 TL’si geri ödemesiz, 700,000 TL’si faizsiz geri ödemeli olacak.
Söz konusu krediyi KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması konulu bir projenin teklifi olarak tanımlayan Özlü programın bütçesini ise 500 milyon lira olarak açıkladı.
Özlü KOSGEB’in yılbaşında başlattığı sıfır faizli işletme kredisi kapsamında 10 Şubat ve 11 Temmuz tarihleri arasında 274,279 işletmeye 6.7 milyar lira destek sağladıklarına dikkat çekti. Kullanılan kredilerin 1.5 milyar liralık faiz gideri KOSGEB tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı..

IKBY'nin referandumunun ve Erbil'e yaptırımların konuşulacağı MGK toplantısı 2 saat gecikmeli olarak 17:00'de başladı.
MGK BEŞTEPE'DE TOPLANDI
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı.
3 SAAT SÜRDÜ, BAKANLAR KURULU TOPLANDI
MGK toplantısı 3 saat 10 dakika sürdü. MGK'nın ardından Bakanlar Kurulu toplantısına geçildi.
Toplantının ardından açıklanan MGK bildirisinde IKBY'nin referandum kararı almasına ilişkin, "IKBY'nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı referandumun gayrimeşru niteliği ve kabul edilemezliği bir kez daha belirtilmiştir." denildi.
"IKBY YÖNETİMİ KARARINDAN VAZGEÇMEYE DAVET EDİLMİŞTİR"
"Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar." ifadelerine yer verilen bildiride, şu açıklamalar yer aldı:
"IKBY yönetimi vakit varken referandum kararından vazgeçmeye davet edilmiştir. Bu takdirde Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasındaki meselelerin görüşmeler yoluyla ve anayasal temelde çözüme kavuşturulması için Türkiye'nin elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğu kaydedilmiştir.
Türkiye'nin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi, uluslararası toplum ve Irak merkezi hükümetinin de kabul etmediği bu yanlışta ısrar edilmesi halinde, Kuzey Irak ile birlikte bölgemizin tamamına zarar verecek vahim sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu ifade edilmiştir."
.

12 Eylül 2017 Salı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin "uçan kale"leri Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine yeni katılan 'uçan kale' olarak bilinen CH-47F yük helikopterinin tanıtımı yapıldı. .

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan Meydanı Birlik Komutanlığında yapılan tanıtımda helikopterle ilgili bilgi veren Kara Pilot Üsteğmen Yunus Tor, "Helikopterimiz özellikle harici yük operasyonlarında kullanılıyor. Son derece gelişmiş sistemlere sahiptir. Camiasının en üst düzey dijital sistemlerine sahiptir. Kokpitte 5 tane dijital ekran bulunmaktadır" dedi..

Murat Başoğlu ve yeğeninin hapsi isteniyor.

Sunucu  ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hayasızca davranışlarda bulunmak iddiasıyla kamu davası açıldı.Her ikisinin de 1 yıla hapsi isteniyor..

Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI).

Alpay, Türk delegasyonu ve firmalarının, fuar süresince İngiltere'nin yanı sıra çok sayıda ülke heyetleriyle çeşitli toplantılarda bir araya geleceğini bildirdi..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'yi sert şekilde eleştirmesinin hemen ardından ABD'den şok bir karar geldi. Zarrab davasına bakan mahkeme, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı aldı. Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugün kaleme aldığı "Erdoğan ABD’ye (bu şartlar altında) gidecek mi?" başlıklı yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte Yetkin'in yazısındaki çarpıcı ifadeler...