reklam

17 Ocak 2014 Cuma

Modern Çağın Robinson Crusoe'su Adadan Atılabilir

Avustralya'daki bir adayı kiralayan David Glasheen, balıkçılık ve otelcilik yatırımı yapmadığı için tahliye edilebilir. 21 yıldır adada yaşayan Glasheen kararı umursamıyor: "Zamanı yaşıyorum"

Güncelleme:
17/01/2014
Avustralya'daki bir adayı kiralayan David Glasheen, balıkçılık ve otelcilik yatırımı yapmadığı için tahliye edilebilir. 21 yıldır adada yaşayan Glasheen kararı umursamıyor: "Zamanı yaşıyorum"

Avustralya'nın kuzey batısında bulunan Restoration Adası'nın modern zaman Robinson Crusoe'u olarak anılan tek sakini atılma tehlikesiyle karşı karşıya. Tek başına yaşayan eski işadamı David Glasheen'in adayı kiralamak için Avustralya hükümeti tarafından kendisine koyulan şartları yerine getirmediği belirtildi. Adayı 43 yıllığına kiralayan Glasheen'in balıkçılık ve otelcilik sektörlerinde 200 bin Avustralya dolara karışılık gelen bir yatırım yapması gerekiyordu. Yaşlı adam, Avustralya mahkemesi tarafından geçen ağustos ayında verilen tahliye kararından hoşnut olmasa da gelecekte de ne yapacağı konusunda endişelenmiyor.
Haber ile ilgili metin girin!.

İngiliz The Telegraph'a verdiği demeçte "Şu anda ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bu gibi şeyler aklımı bile kurcalamıyor. Zamanı yaşıyorum. Belki de kim bilir yarın ölmüş olacağım" dedi. 60 yaşında olan modern Robinson bir adaya gidip sessiz bir yaşam sürme fikrini 1987'de alım satım uzmanı olarak çalıştığı Avustralya borsasının batması ile şekillendirdi.

21 YILDIR TEK BAŞINA

Borsanın çöküşü ile 10 milyon dolara yakın para kaybeden Glasheen 1993'te hayalini gerçekleştirme kararı aldı. Hayat felsefesini sükûnet üstüne kuran eski işadamı, dünyada paradan ziyade güven, dürüstlük ve saygının önemli olduğunun altını çizdi. Glasheen hayatını idame ettirmek için iptidai metotlarla, avcılık ve balıkçılık yapıyor. Modern dünyadan da uzak kalmak istemeyen yenilikçi Robinson, güneş paneliyle internetini ve bilgisayarını çalıştırıyor ve eski bir alışkanlığı olan borsada hisse alım satımı yapmaya devam ediyor. Glasheen bir gün adadan çıkmak zorunda kalırsa, normal hayata rahatça ayak uyduracak gibi görünüyor.
Yeni Diziye Sürpriz Oyuncu!
bu haftaki yazı kardeş payı .. yakında geliyorrrrr

2 Ocak 2014 Perşembe

iPhone 6 hover touch ekran olacak



 Apple'ın son başvurularında, iPhone 6 ile beraber kullanılabilecek iki önemli teknoloji göze çarptı. Bunlardan biri kalp ritmi ölçümü diğeri ise "dokunmamatik ekran" veya diğer deyişle hover touch ekran.

KALP RİTMİ ÖLÇÜMÜ ÇOK ÖNEMLİ
Kalp ritmi ölçümü, sağlık açısından çok önemli bir detay. Sadece kalp krizi riski taşıyanlar için değil, spor yapan ve kalori yakmak isteyenlerin de her gün kalp ritmini belli bir düzeye çıkararak çalışma yapması gerekiyor. Bu özelliği telefonuna entegre etmeyi planlayan Apple'ın, hem obeziteyle boğuşan ve kalp krizi riski yaşayan yüz milyonlarca insana hem de kilolarında kurtulmak isteyen diğer yüz milyonlara kolayca telefon satabilmesi mümkün olacak.


DOKUNMADAN YÖNETİLECEK

Hover touch ekran ise, telefonun ekranına dokunmadan, onu yönetmeyi mümkün kılıyor. Parmağı telefona dokundurmadan sadece ekranın birazcık üstünde gezindirmek, dokunmatik ekranla etkileşeme geçmek için yeterli oluyor. Bu teknolojiyi aslında Samsung, Galaxy S4 ve Note 3 gibi telefonlarında kullanıyor ve kullanıcı ekrana dokunmadan, parmağını ekranın birkaç milimetre üstünde hareket ettirerek telefonu "kısıtlı da olsa" kontrol edebiliyor. Apple'ın ise teknolojiyi geliştirerek daha kullanışlı ve isabetli bir yöntemi hayata geçireceği düşünülüyor.
Efkan Ala yemin etti
İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hatay'da durdurulan TIR'a ilişkin, "Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi.

Ala, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesinin ardından kuliste gazetecilerin Hatay'da durdurulan TIR'a ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bir gazetecinin, bu konuyla ilgili çelişkili açıklamalar geldiğini belirtmesi üzerine Ala, "Çelişkili açıklama? Yapılacak bir şey yok. Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek" dedi.

Ala, gazetecilere "Siz içini biliyor musunuz?" diye sordu.
Turkcell'e ağır vergi cezası



Turkcell, KAP'a yaptığı duyuruda, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından 2008-2012 dönemi için, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili şirkete 211.1 milyon lira ÖİV aslı ve 316.6 milyon lira vergi ziyaı olmak üzere toplam 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, vergi inceleme raporuna göre Turkcell'in distribütörleri tarafından yapılan ön ödemeli kart satışlarında ÖİV ile ilgili ek talepte bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimiz tabi olduğu mevzuat ve sektör uygulamalarına paralel, bünyesinde oluşan tüm haberleşme hizmet bedelleri (ön ödemeli kart/TL satışlarından oluşan brüt satış tutarları dahil) üzerinden ÖİV'yi hesaplayıp hali hazırda devletimize ödemektedir. Mevzuat gereği abonelere distribütörlerce yapılan nihai TL/kontör satış fiyatlarının Turkcell tarafından belirlenmez. Diğer bir deyişle TL/kontörlerin piyasada satış fiyatları şirketimizden bağımsız olarak, distribütörler tarafından piyasa şartları, pazarda oluşan arz ve talep dengesi, rekabet ve benzeri değişkenler sonucunda belirlenmektedir.

Buna karşılık, vergi mevzuatındaki belirsizlikler nedeniyle satış kanalının elde ettiği ve üzerinde tasarrufumuz olmayan nihai satış bedelleri üzerinden mükellefi olmadığımız bir verginin ödenmesinin talep edildiği anlaşılmaktadır."

Turkcell, söz konusu vergi aslı ve cezası hakkında tüm yasal haklarını kullanacağını duyurdu.

Büyük hayalde sona gelindi

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı süren, dünyanın 3'üncü, Avrupa'nın tek deniz doldurularak yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında pistin asfalt çalışması bu hafta tamamen bitiyor. Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nda haziran ayında uçuşların başlayabileceğini söyledi. Kaymakam Emeç, havalimanının üst yapı ihalesinde çalışmaların sürdüğünü, önümüzdeki hafta imzaların atılacağını belirtirken, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın fiziki olarak yüzde 80'i, dış koruyucu mendireğin yüzde 94'ü gerçekleşmiş durumdadır. Pist dolgusu tamamlandı. Asfaltta son 100 metredeyiz. Bu pazar gününe kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Havalimanının üst yapı terminal ihalesi yapım aşamasında. Önümüzdeki hafta imzalar atılacak oda bitecek. Kısmet olursa üst yapımı komple Haziran ayı sonu gibi bitireceklerini tahmin ediyoruz. Haziran ayı ortası gibi arkadaşlar uçuşa başlanacağını söylediler" diye konuştu.

"GÜLYALI BU PROJE İLE ŞAHLANACAK"
Havalimanı'nın Gülyalı ilçesi için önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Cuma Emeç, "Havalimanımız hem Ordu hem de Giresun illerimize hitap edecektir. Bizim havalimanımız faaliyete geçtiğinde Trabzon Havalimanı tadilata girecek. Bu durum bizim hava limanımızın önemini bir kat daha artıracaktır. Ordu'nun yaklaşık nüfusu 770 bin, Giresun'un yaklaşık nüfusu 450 bin civarındadır. Bu nüfusunu çok daha fazlası il dışındadır. Havalimanının önemini daha da artıracaktır. Havalimanı ilçemiz içinde çok önemlidir. Bu proje ile Gülyalı ilçesi şahlanacaktır" şeklinde konuştu.

Son 30 yılın en kötü performansını yaşayan altının onsu, 2013 yılını 1.205 dolar seviyesinden kapatırken, 2014'e hızlı bir giriş yaptı. 2014'ün ilk gününde uluslararası piyasalarda yüzde 2.5'ten fazla değer kazanan altının onsu, düşük fiyattan gelen alımlarla destek yaparak 1.225 dolara kadar yükseldi. 
Altının 2014'e yaptığı hızlı giriş, Kapalıçarşı altın fiyatlarına da yansıdı. 

2 OCAK 2014 ALTIN FİYATLARI... 
Altın deyim yerindeyse yatırımcısını çıldırtmaya devam ediyor. Bir süredir düşüş eğiliminde olan altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor Altın fiyatlarının bir süredir belli bir periyoda oturamaması Kapalıçarşı'da da fiyatların sürekli inip çıkmasına neden oluyor. Peki son durum ne? 

İŞTE KUYUMCULARDAKİ ALTIN FİYATLARI:

24 Ayar Külçe Altın (Gr): Bugün satış: 84,90
Cumhuriyet Ata Lira: Bugün satış: 565
22 Ayar Bilezik (Gr): Bugün satış: 83
Lira Tam Ziynet: Bugün satış: 575
Yarım Ziynet: Bugün satış: 284
Çeyrek Ziynet: Bugün satış: 142
Nerde yılan hikayesine dönen davalar varsa altından çıkmış..
El attığı her şeyi kısır etmiş.. Sen kimin savcısısın, devletin mi örgütlerin mi ?

Erhan D

Sonra gülüşün geldi aklıma
Ve içimden dedim ki ;
Yine gelsen yine severim seni.....
Adam Ol Yeter

Ne hakim, ne savcı, ne de doktor ol
Hedefe yürüyen adam ol yeter
Çıksa da önüne binbir türlü yol
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Elbet seni hakir görenler olur
Kınayanlar olur, yerenler olur
Vazgeç diye akıl verenler olur
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Kararlı ol, kim ne ederse etsin
Düşmana el salla kör dövüş bitsin
Sonsuza talipsen aldırma gitsin
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Engeller çıkarsa pes etme sakın
Ölümüne giden bir tavır takın
Kışlar bahar olur, uzaklar yakın
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Şu sahte dünyada gözün kalmasın
Dışın alsa bile için almasın
Makamın, şöhretin varsın olmasın
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Garibi, mazlumu üzen değişmez
Ezilen değişmez, ezen değişmez
Lafazanlık ile düzen değişmez
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Bir çınarsın, kimse bükemez seni
İstediği yöne çekemez seni
Hesaplar, planlar yıkamaz seni
Hedefe yürüyen adam ol yeter

Mertlik ve dürüstlük hileyi yener
Yalancının mumu yatsıda söner
Mutlaka bu devran tersine döner
Hedefe yürüyen adam ol yeter
 Yarışmadan sonra gelen yoğun ilgi ve şöhretin olumsuz etkisi yüzünden pedagog desteği aldığı haberleriyle gündeme gelen Baha şimdi ne yapıyor?

O dönem basına yansıyan haberlerde Baha 'nın böyle bir şöhrete ulaşacağını tahmin etmediğini belirten anne Duygu Bayırlı, “Baha çok yetenekli bir çocuk ama bu noktaya kadar geleceğini hiç tahmin etmezdim. Daha çok küçük olduğu için insanların ilgisinden çok sıkıldı. Özellikle Bodrum dışından gelenler Baha 'yı sıkıştırıp öpmeye çalışıyor ve çocuk haliyle sıkılıp bunalıyor. Yarışmadan sonra pedagog desteği almaya başladık” dedi.

Bu kez Baha'dan güzel haber geldi..

Yarışmada yaptığı bateri şovuyla herkesin büyük beğenisini kazanan ve yarışmada finale kadar çıkan 5 yaşındaki Baha Bayırlı, reklam yıldızı oldu.Geçtiğimiz günlerde reklam filmi çekimleri için kamera karşısına geçen Baha, bu kez bir balık yağı markası için çaldı.Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan reklam filminde Baha, oyunculuk yeteneğiyle dikkat çekti.

 .

EN UCUZ SİGARA 6 TL
Yetkililer, bu kararla birlikte sigaralarda vergi yükünün artacağını söylerken, piyasada 6 liranın altında sigara kalmayacağını vurguladılar. 

KAZANAN YİNE PKK OLACAK
Yeni yıl ile birlikte sigara fiyatlarındaki artış, kaçak sigara piyasasına da hemen yansıdı. Kaçak sigaralar, piyasa fiyatlarının 3-4 TL aşağısında satılmaya başlandı.

PKK KATIR BAŞINA 7 DOLAR HARAÇ ALIYOR
Kaçak sigaraların Türkiye'ye sokulması ve dağıtımında, terör örgütü PKK'nın aktif olarak rol aldığı, devletin birçok istihbarat raporlarında belirtiliyor. Öyle ki PKK kaçak sigara taşıyan katırlardan, katır başına 7 dolar haraç alıyor. Kaçak sigaraların en çok üretildiği ülkeler ise İsrail ve Rusya.

İŞTE KAÇAK SİGARALARIN SON SATIŞ FİYATLARI
Marlboro Uzun: 8 TL
Parlament Uzun: 7.5 TL
Marlboro Kısa: 7 TL
Parlament Kısa: 7 TL
Camel : 4.5 TL
Winston : 4 TL
Brilliant : 3 TL
United : 3 TL


Facebook'a 12 Yaşında Kafa Tuttu!



Zuckerberg'e 12 yaşında rakip çıktı.



Yunanistan'da küçük bir bilgisayar kurdu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e rakip oldu.

Google'ın da takip ettiği 12 yaşındaki dahi çocuk Nikos Adam, bir sosyal paylaşım sitesi kurdu. 1 Ocak'ta açılan yeni ağ Facebook gibi birbirini tanıyan insanların bir zincir şeklinde arkadaş olmalarını sağlıyor.

Ayrıca fotoğraflar ve videolar daha kaliteli bir şekilde paylaşılabiliyor. Facebook'taki 'beğen' seçeneğine 'beğenme' de bu yeni sitede yer alıyor. 

Hain ilan edilen kişi MİT'e mi çalışıyor?

Bir dönem cemaatin emniyet ve polisteki örgütlenmesinden sorumlu olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir şimdi MİT'e mi çalışıyor?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, devletteki paralel yapılanmayla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı. Yazar, bugünkü köşesinde Gülen cemaatinin uzun bir süre önce dışladığı Kemalettin Özdemir ile hükümet-cemaat çatışması üzerine şaşırtıcı bilgiler aktardı.

Bu kişinin Gülen Cemaati'nin devletteki örgütlenmesinin önünü açan isim olduğunu yazan Yükselir, cemaatçilerin iddiasına dayandırdığı bilgilere göre Özdemir, MİT müsteşarı Hakan Fidan'a şimdilerde cemaatin örgüt yapısının çözülmesi ve çökertilmesi konusunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a danışmanlık yapıyor.

CEMAATİN ÖRGÜTLENME YAPISINI EN İYİ BİLEN İSİMLERDEN

İddia hakkında "Fidan bu örgütlenmenin derinliklerini çözmek için Özdemir'i kendisine mihmandar yapmışsa emin olun çok doğru yapmış. Çünkü Özdemir, Cemaat'in örgütlenme yapısını en iyi bilen isimlerin başında geliyor" ifadelerini kullananan Yükselir, yazısına şöyle devam etti:

TECRÜBESİNDEN YARARLANILMIŞTIR


"İşte MİT'in ne kadar doğru bir hamle yaptığını anlatmak için verdim Sudanlı Samir örneğini. Sadece MİT değil, dünyanın her yerinde gizli servisler bu filmdekine benzer yöntemleri kullanıyor. Bir örgütü, bir derin yapıyı anlamak, çözmek ve çökertmek için ya örgütten birini alıyor yanına ya da örgüte birini sokuyor ve kendisine istihbarat kaynağı yaratıyor.
Sözün özü... Kemalettin Özdemir MİT Müsteşarlığı'nda Cemaatçilerin iddia ettiği gibi müşavir olarak kadrolu bir pozisyona getirilmemiştir. Bu tamamen saçma sapan bir iddia bence ama tecrübesinden ve bilgisinden faydalanılmıştır diye düşünüyorum.

2 BİN KİŞİLİK LİSTENİN HAZIRLANMASINDA ROLÜ VAR MI?

Ayrıca faydalanılan kişinin sadece o olmadığını da biliyorum. Hâlâ Gülen Cemaati bünyesinde olup ülke hayrına bildiklerini anlatmak isteyenlerle kontakta olunduğunu duyuyorum çünkü. Zira öyle olmasa Burhan Kuzu'nun sözünü ettiği o rapor nasıl hazırlanacaktı? Biliyorsunuz hoca, Başbakan'a sunulan bir istihbarat raporunda devlet içindeki paralel yapının planlarının, tüm şifrelerinin detaylarıyla yer aldığını ve 42 ilde yapılacak "Cadı Avı"nın da bu yolla engellediğini söyledi. Yargıda, emniyette, akademik platformda, iş dünyası ve medyada konuşlu 2 bin kişilik listenin Başbakan'ın önünde olduğunu aktardı.

2005'TE CEMAATTEN KOPMUŞ


Hocanın söylediği bu rapor gerçekse zaten tek başına Kemalettin Özdemir'in anlattıkları yetmez. Çünkü Özdemir'in Cemaat'ten kopuşu bayağı eskiye dayanıyor. Bildiğim kadarıyla ilişkisi 2005'te kesilmiş. O tarihten bu güne çok sular aktı köprünün altından. Kaldı ki onun yerine gelen yeni imam Kozanlı Ömer Özdemir'in kadrolarının birçoğunu tasfiye etti."

Gizem Karaca'ya Büyük Şok! Ünlü oyuncunun 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gizem Karaca’nın geçen yıl otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek çarptığı araçtaki dört kişi, genç oyuncudan şikayetçi oldu. Karaca’nın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gizem Karaca’nın, geçtiğimiz yıl otomobiliyle dört kişiyi yaraladığı gerekçesiyle de yargılandığı ortaya çıktı.

Annesi Münevver Karaca ve babası Cüneyt Karaca’yla birlikte 12 Ocak 2013’te sinemadan dönen genç oyuncu, Büyükçekmece’de otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Karaca’nın yara almadan kurtulduğu kazada, çarptığı otomobildeki Ahmet Fatih Akbaba, Halis Deniz, Emrah Ekdi ve Halil İbrahim Demir hafif şekilde yaralandı.

Yaralanan dört kişi ile kaza nedeniyle maddi zararları olan iki kişi, Karaca’dan şikâyetçi oldu. Karaca hakkında taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan Büyükçekmece 8 Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Zararı giderdim, suçsuzum 3 yıla kadar hapsi istenen ve bilirkişi raporunda tali kusurlu bulunan Gizem Karaca, hâkim karşısına çıktığı duruşmada suçlamayı kabul etmeyerek, “Yolda hafif yağmur sonrası ıslaklık vardı.

Hızım normal sınırlar içerisindeydi. Sol şeride geçmeye çalışırken direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Toparlanmaya çalıştım ancak olmadı. Meydana getirdiğim bütün zararları giderdim. Yaralananlarla ilgilendim.

Suçsuzum ve beraatimi istiyorum” dedi. Karaca’nın avukatı Oktay Öztürk de bilirkişi raporuna itiraz etti. Duruşma, dosya eksikliklerinin giderilmesi için erteledi.
Mesele artık parti meselesi değil, vatan meselesidir !!

İşte millet böyle ülkücü görmek istiyor. Muhalefetini yap mecliste hakkını ara gerekirse nefretini kus ! Ancak mevzu bahis vatan olunca safını doğru seç ülkücü kardeşim.

Gel Erdoğan'ı sev, Ak Partiye oy ver demiyoruz. Dinin ve devletin bekası ve tekamülü için zamanı gelince birlik olabilmeliyiz. Kısır tartışmalar ve söylentiler bunlar nefse hoş gelir, bir kenara bırakalım.

Eğer raconumuz bu ise tehlike ortadan kalkınca yine vatan için muhalefet edelim küs gezelim yan bakışalım.