reklam

17 Ocak 2014 Cuma

Modern Çağın Robinson Crusoe'su Adadan Atılabilir

Avustralya'daki bir adayı kiralayan David Glasheen, balıkçılık ve otelcilik yatırımı yapmadığı için tahliye edilebilir. 21 yıldır adada yaşayan Glasheen kararı umursamıyor: "Zamanı yaşıyorum"

Güncelleme:
17/01/2014
Avustralya'daki bir adayı kiralayan David Glasheen, balıkçılık ve otelcilik yatırımı yapmadığı için tahliye edilebilir. 21 yıldır adada yaşayan Glasheen kararı umursamıyor: "Zamanı yaşıyorum"

Avustralya'nın kuzey batısında bulunan Restoration Adası'nın modern zaman Robinson Crusoe'u olarak anılan tek sakini atılma tehlikesiyle karşı karşıya. Tek başına yaşayan eski işadamı David Glasheen'in adayı kiralamak için Avustralya hükümeti tarafından kendisine koyulan şartları yerine getirmediği belirtildi. Adayı 43 yıllığına kiralayan Glasheen'in balıkçılık ve otelcilik sektörlerinde 200 bin Avustralya dolara karışılık gelen bir yatırım yapması gerekiyordu. Yaşlı adam, Avustralya mahkemesi tarafından geçen ağustos ayında verilen tahliye kararından hoşnut olmasa da gelecekte de ne yapacağı konusunda endişelenmiyor.
Haber ile ilgili metin girin!.

İngiliz The Telegraph'a verdiği demeçte "Şu anda ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bu gibi şeyler aklımı bile kurcalamıyor. Zamanı yaşıyorum. Belki de kim bilir yarın ölmüş olacağım" dedi. 60 yaşında olan modern Robinson bir adaya gidip sessiz bir yaşam sürme fikrini 1987'de alım satım uzmanı olarak çalıştığı Avustralya borsasının batması ile şekillendirdi.

21 YILDIR TEK BAŞINA

Borsanın çöküşü ile 10 milyon dolara yakın para kaybeden Glasheen 1993'te hayalini gerçekleştirme kararı aldı. Hayat felsefesini sükûnet üstüne kuran eski işadamı, dünyada paradan ziyade güven, dürüstlük ve saygının önemli olduğunun altını çizdi. Glasheen hayatını idame ettirmek için iptidai metotlarla, avcılık ve balıkçılık yapıyor. Modern dünyadan da uzak kalmak istemeyen yenilikçi Robinson, güneş paneliyle internetini ve bilgisayarını çalıştırıyor ve eski bir alışkanlığı olan borsada hisse alım satımı yapmaya devam ediyor. Glasheen bir gün adadan çıkmak zorunda kalırsa, normal hayata rahatça ayak uyduracak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder