reklam

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Alişan: 15 yıl önce de Başbakan'ın yanındaydım

Alişan: 15 yıl önce de Başbakan'ın yanındaydım

Dün vizyon toplantısına katıldığı için sosyal medyada eleştirilen Alişan, 15 yıl önce Başbakan ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı.


Alişan: 15 yıl önce de Başbakan'ın yanındaydım
  
Dün Başbakan Erdoğan'ın Köşk adaylığı sürecinde Vizyon Belgesini açıkladığı toplantıya katlan ünlü isimler arasında Alişan da vardı. Toplantı sonrası sosyal medya üzerinden başlatılan linç kampanyasına maruz kalan Alişan, paylaştığı bir fotoğrafla cevap vermiş oldu.

"SADECE BUGÜN DEĞİL DÜN CEZAEVİNDEYKEN DE YANINDAYDIM"

Başbakan Erdoğan ile 1999 yıılında cezaevi ziyareti sırasında çekildiği fotoğrafı paylaşan Alişan, "Sadece bugün değil, dün cezaevindeyken de yanındaydım" dedi.
İşte Alişan'ın fotoğrafın altına yaptığı açıklama (yazının orijinal halidir);
"SADECE BUGUN DEGİL DÜN CEZAEVİ'NDEYKENDE YANINDAYDIM..Dün'den beri kufur eden,aşağılayan,cahillıkle suclanan hatta cook ılerı gıdıp vatan hainliğine kadar gıden twitler ve hala devam eden yorumlar yazıyosunuz..Kimseye cvp vermedım ve vermiycem de..Bu resim 1999 yılında Ve sayın Başbakanımız o zaman cezaevindeyken yani sadece cezaevınde bır mahkumken cekılmişdı o zaman ne beledıye başkanı ne mılletvekılı nede burokrattı..Yani ıddaa ettıgınız gıbı konser almak için yada tv programı yapabılmek için degıldı ziyaret amacım ..Ben haksızlıga ugradıgına ınandıgım ıcın sadece bır sıır okudu dıye cezaevıne gıren sevdıgım deger verdıgım bır buyugume zıyarete gıttım..Ve hatta secimler oldugunda cok ıyı hatırlarsınızkı ben ve bırcok sanatcı arkadasım buyugum o zamanın ıktıdar partılerı dahıl hatta Genc partının mıtınglerınde konserler verdık..Ak Parti'nin bir tane bile mitinginde konser vermedim.. Bugune kadar sayın Başbakanımızdan tek bır sey kendı adıma bana maddı manevı yarar saglıyacak bırsey istedıysem yada faydalandıysam mubarek Ramazan gunu Allah çarpsın.. Tam 17 sene oldu ve su ana kadar kazandıgım her kurusu benı seven benım albumlerımı alan dızılerımı ızleyen tv programlarımı ızleyenler sayesınde aldım..Allah hepsınden razı olsun..Ben polıtıkadan anlamam bugune kadarda polıtık hıcbır demecim olmadı.. Şarkı okurken yada şarkı seçimi yaparken bunu sagcılar sever bunu solcular sever bu tam su kesime gore bır sarkı dıye dusunerek okumam!!Ülkeme hızmet eden butun buyuklerım ıcın saygım sonsuzdur... Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı buyuk abım olarak sevıyorum semtımızın abısı olarak sevıyorum Türkiye'ye yaptığı hizmetlerden dolayı sevıyorum adamlıgından ınsanlıgından dolayı sevıyorum.. Bana hala hakaret etmek ısteyen hala bıseylerle ıtham etmek ısteyenler varsa buyurun...Ama sunu bılınkı burası bır hukuk devletı ve hakaretlerınız cezasız kalmıycak.."

Amazon Fire Phone'un bomba özelllikleri

Amazon Fire Phone'un bomba

özelllikleri

Amazon, kendi adına ürettiği ilk akıllı telefonu Fire Phone'u tanıttı.

Güncelleme:
19/06/2014
Telefon savaşı dün akşamdan itibaren artık çok daha hararetli olacak; zira dünyanın en büyük online alışveriş platformu Amazon, kendi adında çıkardığı ilk akıllı telefonu Fire Phone'u tanıttı. Üzerinde dört sensör dahil altı kamera bulunan cihaz 3 boyut teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Amazon Fire Phone'un detaylı özelliklerine geçmeden önce isterseniz genel hatlarıyla telefonu ele alalım: 4.7 inç'lik dev bir ekrana sahip olan Fire Phone'un arka yüzünde optik görüntü stabilizasyon sistemini kullanan 13 megapiksel dahili kamera yer alıyor. 2.2 GHz işlemci kullanan ve 2 GB RAM'den güç alan cihazın her iki yüzünde de yüzeyin çizilmelerini önleyen Gorilla Glass teknolojisi kullanılıyor.

25 Temmuz'da 649 dolarlık fiyatıyla geliyor


25 Temmuz tarihi itibariyle satışa sunulması beklenen   ilk etapta ABD'li operatör AT&T aracılığıyla, iki yıllık sözleşme karşılığında 199 dolardan ve Amazon'un kendi internet sitesi üzerinden sözleşmeye tabi olmaksızın 649 dolarlık fiyat etiketi üzerinden satışta olacak.

Aynı zamanda 3boyutlu!


Amazon'un Fire Phone'u çıkaracağı haberlerinin daha ilk yayıldığı günlerde cihazın en önemli özelliklerinden birisinin 3D algılama sistemi olduğu iddia edilmişti. Dün tanıtan telefonun en önemli özelliği de aslında bu sistemdi. Cihazın ön yüzünde yer alan 4 kızılötesi kamera, cihazın dört ayrı köşesine dizilmiş. Bu kameralar kullanıcıların yüz ve göz hareketlerini algılayarak cihazın ekranına hangi açıdan baktığını algılıyor. Bu da cihazın kullanıcıya 3 boyut derinliğiyle ekranı görmesini sağlıyor.

Artık tek bir noktadan ekrana bakıp 3D'yi görmek zorunda değiliz


Amazon'un Fire Phone'unda ilk kez kullanılan bu sistem, aynı zamanda Nintendo 3DS oyun konsolu ve HTC Evo 3D model telefonda tek bir açıdan bakılarak 3D görüntüyü yakalama zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Örneğin Fire Phone'da harita açıkken baktığınız açıya göre haritadaki şekiller değişebilecek. Görüntülerin 3D formatında ekrana geleceğini ve bu derinliği kullanıcının yoğun olarak hissedeceğini de ekleyelim. 3D sistemiyle ilgili bir örnek daha verelim: Alışveriş yaparken, telefonun ekranını sağa ve sola doğru eğdiğinizde elbiseyi farklı açılardan görebileceksiniz. Bu bile Amazon'un Fire Phone ile sektörü epey hareketlendireceğini ortaya koyuyor aslında.

Yine benzer şekilde cihazı sağa veya sola doğru eğdiğimizde menüler arasında geçiş yapabiliyoruz. Örneğin ana menü ekranından hava durumu ekranına sadece bir hareketle, herhangi bir dokunuşa gerek olmadan geçebiliyoruz.

Kendi işletim sistemi Fire OS 3.5'i kullanan Amazon Fire Phone, aslında Android'in arabirimini de bir hayli andırıyor. Basitçe işlemleri herhangi bir uygulamayı açmadan da yapabilmek mümkün. Örneğin e-maillerinizi görmek veya silmek için e-mail uygulamasını açmadan doğrudan ana ekrandan içerik silebiliyorsunuz.

Dilediğiiz saatten sonra telefon susacak


Cihazın bir diğer özelliği de zil sesiyle ilgili... Belirlediğiniz zaman aralığında telefon kendi kendine zil sesini kısabiliyor. Yani kendini sessiz mod'a alabiliyor. Örneğin gece yarısı 00.00'dan sabah 07.00'a kadar bir süre ayarladığınızda artık bu zaman zarfında telefonunuz çalmıyor ve 07.00 itibariyle zil sesi normale dönüyor.

Apple kamera özelliklerini değiştiriyor

Apple yeni telefonu ve yeni işletim sistemi ile fotoğraf tutkunlarına daha fazla özgürlük sunacak

Güncelleme:
19/06/2014
Apple ilk nesil iPhone’dan beri telefonlarının   özelliklerini her zaman öne çıkartmış bir firmadır. İlk 5 lensli   kullanımını sağlayan Apple, çift flaş teknolojisi ile de tüm dünyayı peşinden koşturmuştur. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında tanıtılan iPhone 5S’te kullanılan çift LED flaş teknolojisinin bu yıl satışa sunulan Galaxy S5’te ve daha piyasaya çıkmayan LG G3’te kullanıldığına şahit olmaktayız.
Haber ile ilgili metin girin!.

Apple   yazılımı konusunda da rakiplerinden önde yer alarak SloMo özelliğini iPhone 5S ile birlikte bizlere sunmuştu. 720p kalitesinde 120 kare/saniye oranından video kaydı yaparken videonun istenilen bir noktasında Süper Slow Motion yapabilmek yazılımsal olarak iPhone 5S’te sunulmuştu ve yine sektör Apple’ı takip etti.

Apple kendi içinde kapalı bir firma ve işletim sistemlerin de bu şekilde tasarlandığını görmekteyiz. iPhone 5S’in kamerasına dışarıdan hiçbir ayar ile ulaşamıyorduk. En son eklenen HDR modu bile iPhone kullanıcılarında büyük bir atılımmış gibi karşılanmıştı.

Özellikle Lumia 1020 ve sonrasında çıkan telefonlarda kameraların en mahrem ayarlarına bile kullanıcılar dışarıdan müdahale edebilir olmuşlardı ve   bu duruma daha fazla kayıtsız kalamadı.  yeni telefonu iPhone 6’da çok daha özgür bir   ayarı kullanıcılara sunacağı söylenmeye başladı.

Apple’a yakın kaynaklar Enstante Diyafram, ISO gibi ileri uç ayarlara   ile birlikte kullanıcıların kavuşacağını belirtiyorlar.

ASUS'un büyük ses getirecek son ürünleri

ASUS'un büyük ses getirecek son ürünleri

Tayvan merkezli teknoloji devi ASUS, bu yıl 2-7 Haziran arasında Tayvan'da düzenlenecek teknoloji fuarı COMPUTEX'i beklemedi. Hürriyet Gazetesi'nden Selim Öztürk'ün haberine göre; yeni oyuncaklarını bir gün öncesinden dünyaya tanıttı. İşte ASUS'un telefondan tablete büyük ses getirecek son ürünleri...

photo

Sağ elindeki telefona dikkat!

Android 4.4.4 güncellemesi geldi

Android 4.4.3'ün yayınlanmasından kısa süre sonra gelen sürpriz 4.4.4 güncellemesi neyi değiştiriyor?

Android 4.4.3'ün yayınlanmasından kısa süre sonra gelen sürpriz 4.4.4 güncellemesi neyi değiştiriyor?

Google,   4.4.3'ü yayınlamasının ardından sadece birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen, herkesi şaşırtarak 4.4.4 güncellemesini yayınlamaya başladı. Ancak bu güncellemeden gözle görülür değişiklikler beklemeyin; 4.4.4 güncellemesinin boyutu sadece 2.5 MB...

Güncelleme, 4.4.3 ile başlayan rastgele yeniden başlama sorununu, pil ömrü şikayetlerini, bazı kullanıcıların Google Play'de yaşadığı sorunları gidermeyi ve wi-Fi bağlantısının daha sağlıklı kurulmasını amaçlıyor. Ayrıca bazı güvenlik iyileştirmeleri de 4.4.4 güncellemesi ile birlikte geliyor.

Eğer Nexus 4, 5, 7 veya 10 cihazlarından birine sahipseniz, güncellemeyi hemen yükleyebileceğiniz gibi diğer   cihazlara da çok yakında söz konusu güncellemenin gelmesi bekleniyor.

Artık düşünce gücüyle çalışacak!

Google'ın akıllı gözlüğü Glass için geliştirilen bir teknoloji düşünceyi eyleme dönüştürüyor.

photo

Artık düşünce gücüyle çalışacak!

Google'ın akıllı gözlüğü Glass için geliştirilen bir teknoloji düşünceyi eyleme dönüştürüyor.

photo

Facebook dünya genelinde çöktü!

Facebook dünya genelinde çöktü!

Popüler sosyal medya platformu Facebook TSİ 10.55 sularında çöktü.

Popüler sosyal medya platformu   TSİ 10.55 sularında çöktü.

Facebook'a giremeyen kullanıcılar ise Twitter'da birbiri ardına siteye giremediğine dair tweet atma yarışına girdi. Yarım saati aşkın bir süre devam eden erişim sorunu TSİ 11.25 itibariyle normale döndü.

Sosyal ağ devi Facebook'a sabah saatlerinde dünya genelinde erişim koptu. Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar teknik bir sorun yaşandığını ve sorun üzerinde çalışıldığına dair bir uyarı mesajıyla karşılaştı.

Facebook'un neden çöktüğü bilinmezken Twitter 'dan kullanıcılar siteye giremediğine dair tweet'ler atmaya başladı.
Yarım saat süren erişim sorunu haberi hazırladığımız TSİ 11.25 sularında ortadan kalkmış durumda ve erişim sağlanabiliyor.

Twitter'da o özellik kalkıyor!

Twitter'da o özellik kalkıyor!

Popüler mikroblog sitesi Twitter'da retweet ettiğiniz herhangi bir tweet'e yorum yapabilmek mümkün hale geliyor.

Popüler mikroblog sitesi Twitter'da   ettiğiniz herhangi bir tweet'e yorum yapabilmek mümkün hale geliyor.

Twitter'ın bir süredir üzerinde çalıştığı   özelliği zenginleşiyor. Kullanıcılar artık salt  atıp sayfalarında bu tweet'i görüntülemek yerine kendi yorumlarını kattıkları retweet'leri paylaşabilecekler.

Örneğin;

X kişisinin paylaştığı bir tweet'i   eden Y kişisi, X'in tweet'ini küçük bir pencereye alarak hemen bu pencerenin üzerine kendi yorumunu iliştirip tweet'ini atabiliyor. Üstelik bunu yaparken 140 karakter kullanma hakkı da devam ediyor.
Haber ile ilgili metin girin!.

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcının test ettiği bu   tüm kullanıcılara sunulduğunda artık retweet, biraz da tweet'leri   yoluyla kullanımı yaygınlaştıracak ve kullanıcılar   atmaktan ziyade tweet'leri alıntılayacak.

Böylece retweet'ler hakkında ne düşündüğümüzü de takipçilerimiz öğrenmiş olacak. 

iPhone sahiplerine kötü haber!

Apple'ın hırsızlığın önüne geçmek için güvendiği iCloud kilidi de sonunda kırıldı. 150 doları veren(yaklaşık 300 TL) iCloud'u kırdırabiliyor!

Apple'ın hırsızlığın önüne geçmek için güvendiği   kilidi de sonunda kırıldı. 150 doları veren(yaklaşık 300 TL) iCloud'u kırdırabiliyor!

Özellikle akıllı telefonlarla birlikte telefon hırsızlığının artmasıyla birlikte telefon üreticileri de hırsızlara karşı yeni yeni önlemler geliştirmek zorunda kalıyor. Bu şirketlerden biri de tahmin edebileceğiniz gibi Apple...

iPhone hırsızlığına karşı   kilidini devreye sokan Apple, bu sayede cihaz el değiştirse dahi sahibinin izni olmaksısızın yeni bir hesap etkinleştirilemiyordu. Ancak Chroniccunlocks isimli sitede  kilitlerinin kolayca hack'lenebildiği öne sürüldü.

Site,   kilidini kırmak isteyen kullanıcılar için hizmet de başlattı. 150 doları veren kullanıcı, bu kilidi kırdırabiliyor. Ancak kırdırma işlemi 3 ila 15 gün arasında bir süre alabiliyor. Bu arada sitenin kullanıcılardan IMEI ve   model bilgilerini de istediğini hatırlatalım.

Sistemin güvenilirliği tartışmalı olduğundan gerçekten   kilitlerini kırıp kırmadığı bilinmiyor.
Haber ile ilgili metin girin!.

Hızlı tren bilet fiyatları belli oldu

Hızlı tren bilet fiyatları belli oldu

Hızlı Tren hattında uygulanacak bilet fiyatları için son hesaplamalar yapılıyor.

Hızlı Tren hattında uygulanacak bilet fiyatları için son hesaplamalar yapılıyor. Tepkilere neden olan esnek fiyat politikası hızlı trende de uygulanacak. Bilet fiyatının 80 lira olması bekleniyor.

Uzun süredir fiyat üzerinde hesaplamalarda bulunan yetkililer, esnek fiyat uygulaması için de hazırlıklarını yaptı. 60 TL ve 90 TL üzerinden hesaplamalar yapılırken, kişi başına bilet fiyatının 70-80 TL arasında olması bekleniyor.

Devlet Demiryolları yetkilileri uzun süredir tren hattında uygulanacak olan bilet fiyatı üzerinde çalışıyor. Hatta bir anket çalışmasıyla fiyatın nasıl olması gerektiğini vatandaşa soran yetkililer, aldıkları yanıtlar üzerinden hesaplamalar yaptı.

Erdoğan'a sunulacak


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da fiyatı kamuoyuna duyurmadan önce açılışı gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunması ve nihai kararı da Başbakan’ın açılışta vatandaşa duyurması bekleniyor.

Fiyatlar değişecek


Hızlı tren hattında kampanyalar yapılacak ve normal tarifenin altında biletler de satılacak. Esnek bilet uygulaması ile de belirli gün ve saatlerde bilet fiyatlarında değişikliğe gidilebilecek.

Cevahir AVM'de banka soygunu

Cevahir AVM'de banka soygunu

İstanbul'da güpegündüz hem de en işlek yerlerden birinde, Mecidiyeköy'de Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki bir banka şubesi soyuldu.

İstanbul'da güpegündüz hem de en işlek yerlerden birinde, Mecidiyeköy'de Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki bir banka şubesi soyuldu.

Alınan bilgilere göre kendi hesabından para çekmek istediğini iddia eden bir kişi Cevahir'deki bir banka şubesine giderek para çekmek istedi. Fakat imzasının müşterinin daha önce attığı imzalar ile tutmadığını anlayan banka görevlileri ile soyguncu arasında tartışma çıktı.

Soyguncu bankayı terk etti ancak kısa bir süre sonra elinde silahla geri döndü. Silanı veznedarın kafasına dayadı ve 25 bin TL'ye yakın bir miktar parayı çalarak kaçtı. Güvenlik görevlilerinin adamın elinde silah olduğu için müdehale etmediği belirtiliyor.

Ziraat Bankası 1000 kişi alacak

Ziraat 1000 kişi alacak

Ziraat Bankası, yurt genelinde bulunan şube ve birimlerde görevlendirilmek üzere sınavla bin servis görevlisi istihdam edecek.

Ziraat Bankası, yurt genelinde bulunan şube ve birimlerde görevlendirilmek üzere sınavla bin servis görevlisi istihdam edecek.

Bankanın internet sitesinde yer alan duyuruya göre servis görevlisi unvanlı personel, en az 6 ay şube bankolarında asistan olarak görev yapacak. Daha sonra boş pozisyon bulunması halinde yetkinliklerine göre pazarlama veya operasyona yönelik görev ve pozisyonlarda çalışmaya devam edecek.

Başvurular, 14 Temmuz-10 Ağustos arasında alınacak. Sınav, 11 Ekim'de yapılacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye, bankanın internet sitesinde insan kaynakları bölümünden ulaşılabilecek.

TV kanallarının yeri değişiyor!

TV kanallarının yeri değişiyor!

Ayarlarınızı yapın

Geçen 14 Şubat’ta fırlatılan ve Türk televizyonların Afrika’nın büyük bölümünde de izlenebilmesini sağlayacak Türksat 4A uydusu, kullanıma hazır hale geldi. Mevcut ve yeni televizyon ve radyo yayınları pazartesi sabaha karşı yeni uyduyla aktarılacak.

Birçok kanalın frekansının değişeceği, bu nedenle yayınları izleyebilmek için çanak anten ayarı değiştirilmeden uydu alıcılarında ayarlama yapılması gerektiği açıklandı.

Geçen şubat ayında başarı ile fırlatılan ve yörüngesine alındıktan sonra performans testlerine tabi tutulan Türksat 4A uydusu ile birlikte uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye’nin uydularının sayısı 4’ü aktif olmak üzere 5’e yükseldi. Yeni uydu ile daha önce ulaşılamayan Afrika’nın Sahra altı kısmına da televizyon yayınları ulaştırılabileceği açıklandı.

Tv8'in 15 Temmuz sabahindan itibaren yeni frekans bilgileri asagidaki gibi olacaktir:

TÜRKSAT 4A UYDUSU Türkiye kapsaması,

12346 MHz FREKANSI
YATAY (H)  POLARİZASYON
9600 Ksym/s SEMBOL ORANI
FEC ¾  KODU
değerleriyle seyredilebilir.


TV8 PID DEĞERLERİ(BAZI UYDU ALICILARI İÇİN GEREKLİ OLABİLİR)

PCR PID            2900
VIDEO PID        2900
AUDIO_1 PID    3000
AUDIO_2 PID    3100

Ayar nasıl yapılacak?


Yeni Türksat 4A uydusunun, 14 Temmuz Pazartesi gecesi yeni frekanslar ile yayın vermeye başlaması ile birlikte yayınları çanak antenleri ile alanlar cihazlarını ayarlamak zorunda kalacak. 42 derece doğu yörüngesine ayarlı çanak antenlerin yönü değiştirilmeyecek ancak, uydu alıcısından kanalların tekrar ayarlanması gerekecek. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 477’nin üzerine çıkacağını açıkladı.

Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi. Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek ’Şebeke Taraması’ yapılması gerektiği vurgulandı.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.

Hamile kadın aşağı böyle atladı

Hamile kadın aşağı böyle atladı


İşte o anlar...

Zeytinburnu’nda meydana gelen patlama sırasında evinin balkonundan atlayan hamile Ayşe Akıllı, amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, 8 aylık hamile Ayşe Akıllı’nın, aşağıda vatandaşlar tarafından gerilen battaniye atladığı görülüyor. Hastaneye kaldırılan Akıllı’nın ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

11 Temmuz 2014 Cuma

Sigara paketleri tümden değişecek!

Sigara paketleri tümden değişecek!


Yeni paketler nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı’nın 2014-2018 yıllarında uygulayacağı Tütünle Mücadele Strateji Belgesi’ne göre sigara paketlerinde radikal değişiklik yapılacak.

Önümüzdeki 3 yıl içinde sigara paketleri markalar dikkat çekmeyecek biçimde yeniden dizayn edilecek ve “kara kutu” görünümünde olacak. Markalar, özellikle çocukların göremeyeceği biçimde basılacak. Türkiye’de sigara içme oranının yüzde 27’ye düşmesinin ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, “Ulusal Tütün Kontrol Programı ve Eylem Planı (2014-2018)” hazırladı. Planda önemli değişikliklere yer verildi. Hedef, 2018 yılı sonuna kadar toplumun yüzde 95’inde, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımına karşı tutum oluşturmak.

Paket uyarılarla kaplanacak


Bu çerçevede daha önce gündeme gelen “kara paket” uygulaması eylem planına girdi. Buna göre sigara paketleri kara paket haline getirilecek. Paketlerin üzerinde yer alan “Sigara içmek genç yaşta öldürür”, “Hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir” ve “Çocuklarınızı koruyun: Dumanınızı onlara solutmayın” gibi resimli uyarı cümleleri, paketin kapak kısmını tamamen kapsayacak. Kara paketli sigaralarda markalar özellikle çocukların dikkatini çekmeyecek şekilde küçük puntolu biçimde basılacak. Sigaralar raflarda numalandırılacak. Tiryakiler, sigara alırken marka söylemek yerine, “Ver oradan 1 numara” diyecek. Bu sayede çocukların markaları görerek özenmesi engellenecek.

Avustralya 2011’den beri kara pakette


Avustralya Parlamentosu’nda 24 Ağustos 2011 tarihinde kabul edilen kararla, 1 Temmuz 2012’den geçerli olmak üzere ülkede satılan tüm sigaralarda kara paket uygulaması başlatıldı. Bu uygulama ile sigara paketlerinin üzerindeki yanlış mesajlarla tüketicinin aldatılması önlenirken, tütün ürünlerinin cazibenin azaltılması ve sigara içme oranlarının azaltılması hedefleniyor.

Haber ile ilgili metin girin!.

Hangi yeni akıllı telefonlar geliyor?

Hangi yeni akıllı telefonlar geliyor?
akilli telefonlarLos Angeles’taki CES fuarında tanıtılan yeni ürünlerin yankıları sürürken gözler şimdi de Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC) çevrildi. 24 Şubat’ta başlayacak olan fuarda 2014 yılına damgasını vuracak yeni akıllı telefon modellerinin sergilenmesi bekleniyor.  Belki bu telefonlar arasında Samsung Galaxy S5 veya yeni bir G2 olmayabilir, ancak göz dolduracak yeni modeller ile karşılaşacağımız muhakkak. Hangi markanın hangi yeni modellerini tanıtacak? Sizin için derledik?
Samsung
Samsung’un geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir etkinlik ile yeni amiral gemisini tanıtması bekleniyor. Etkinliğin Londra veya New York’ta olabileceği konuşuluyor.
Ancak Koreli marka MWC 2014’e de kolları dolu gelecek. Samsung’un tanıtması beklenen modellerinden birisi Windows Phone 8 işletim sistemli yeni telefonu olacak. Model adının SM-W750V olacağı söylenen telefon ile Samsung, verdiği aradan sonra Windows işletim sistemine geri dönmüş olacak. Telefonun Ativ modelleri arasında sunulması, 5 inç ful HD AMOLED ekrana sahip olması ve 4G’yi desteklemesi bekleniyor.
Samsung Ativ S
Samsung Ativ S
Markanın başka bir yeni modelinin de Galaxy Note Neo olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece Samsung hem telefon hem tablet olan phaplet gamını genişletmiş olacak. 5.5 inç ekrana sahip olacak cihaz, ayrıca ilk altı çekirdekli (hexa-core) işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon olacak.
Nokia
Nokia’nın MWC 2014’e iki yeni Lumia modeli ile katılacağı konuşulanlar arasında.
Bu modellerden birisi yeni amiral gemilerden birisi olmaya aday Lumia 1820. 5.2 inç ekrana sahip olacak telefonun, ayrıca Qualcomm Snapdragon 805 işlemci, 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. Telefonun “Lytro” tarz kameraya sahip olacağı da yine konuşuluyor.