reklam

3 Kasım 2014 Pazartesi

Mozilla Geliştiriciler İçin Çok Özellikli Yeni Bir İnternet Tarayıcısı Yayınlayacak

Mozilla Geliştiriciler İçin Çok Özellikli Yeni Bir İnternet Tarayıcısı Yayınlayacak

Mozilla İnternet Tarayıcısı
Mozilla, yılardır internet sektöründe bulunan ve çeşitli yazılımlar geliştirerek kullanıcılarının işini kolaylaştırmaya çalışan büyük bir şirket. Çoğu internet kullanıcısı popüler tarayıcı Firefox'un Mozillaya ait olduğunu bilir. Mozilla bu kadar popüler bir tarayıcıya sahip olmasına rağmen bununla yetinmeyip yeni bir tarayıcı geliştirmek için çalışıyor.
Mozilla yazılımcıların ve internet geliştiricilerinin daha üst seviyelere ulaşması için farklı bir tarayıcı geliştirmeye çalışıyordu. Şirketin uzun çalışmalarının sonunda başarıyla kodlanan bu internet tarayıcısı 10 Kasım tarihinden itibaren geliştiriciler için yayınlanmaya başlanacak. Geliştiriciler için derken dahaüst seviye bilgiyle kullanılabilecek bir tarayıcıdan bahsediyoruz. Yani normal kullanıcılar içi Firefox’tan gözle görülürü ek bir farkı olmayacak. Henüz geliştiriciler için yapılan tarayıcının ismi paylaşılmadı fakat geliştiricilerin işine yarayacak birçok aracı hiçbir eklenti yüklemeden bünyesinde barındırıyor.
Kod yazarken farklı pencerelerde uğraşmak yerine tek bir pencereden kodlama kolaylığı sunacak bu yeni tarayıcı yazılan kodlardaki hatayı da çözümleyebilecek. Onlarca araçla zenginleştirilmiş bu internet tarayıcısı profesyonel kişiler tarafından çok tercih edilecek gibi. Tarayıcıyı tanıtmak için 22 saniyelik bir video hazırlayan Mozilla, tarayıcının çıkacağı tarihide bu videoyla duyurdu. Tarih dışında başka hiç bir bilgi vermeyen şirket bakalım 10 Kasım tarihinde bizlere ne gibi sürprizler yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder