reklam

28 Aralık 2013 Cumartesi

Hapis Cezası Onanan Sebahat Tuncel: Siyasi Bir Karar

28 Aralık 2013 15:28

HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, hakkındaki 8 yıl 9 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine, "Bu karar siyasi bir karardır" dedi.HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, hakkındaki 8 yıl 9 aylık cezanın Yargıtaytarafından onanması üzerine, "Bu karar siyasi bir karardır hukuki bir karar değil" dedi.

KARARI DEĞERLENDİRDİ
Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 2 yıl önce düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin anma törenine katılan HDP Genel Başkanı Sebahat TuncelPKKüyeliğinden kendisine verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını değerlendirdi.
"BU KARAR SİYASİ BİR KARARDIR"
Tuncel, şöyle konuştu: "Bu, siyasi bir karardır. Hukuki bir karar değil. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Demokratik siyasetin önünü açma yerine, yargı siyasi bir karar vererek siyasetin önünü kapatmıştır. Bu tür kararlarla Türkiye'de sıkıntıdan başka bir şey çıkmaz. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Top, parlamentodadır, isterse çözebilir. Ama bu kararlarla çözümsüzlük siyaseti devreye sokulmuştur. Biz demokratik siyasi yapmaya devam edeceğiz."
Haber: Hapis Cezası Onanan Sebahat Tuncel: Siyasi Bir Karar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder