reklam

28 Aralık 2013 Cumartesi

İnsan Hayatını Olumlu Yönde Etkileyen Güzel Sözler, Deyimler Ve
Tespitler 3




-Birine bir şey yaptırmakmı istiyorsunuz? Önce bir an durup kendi kendinize sorun.'Bu insanda o işi yapma isteğini nasıl uyandırabilirim? ' Bu soruya cevap verebilmek, zaten işi yaptırmış olmak demektir.
ÖZCAN KALAÇ

-Başarının sırrı; kendinizi,karşınızdaki insanın yerine koyabilme yeteneğine sahip olmak ve olaylara kendi bakış açınızın yanı sıra,onun bakış açısı ile bakabilmekte yatar.
Ö.K

-Müşteri satın almaktan hoşlanır,kendisine bir şey satılmasından değil.
HENRY FORD

-Hangi işte olursa olsun,karşılık beklemeden başkalarına hizmet eden kişiler, çok büyük avantaş yakalarlar.Zira bu insanlarla yarışacak kimse yoktur.
Ö.K


-İyi bir idareci olmak istiyorsanız; olaylara karşınızdaki insanın gözü ile bakın,onlarda istek ve heves uyandırın. Bu doğru karar almanızı ve okişiye istediğinizi yaptırmanızı sağlıyacaktır.
Ö.K

Kendinize ait parlak bir fikri başkasına benimsetmekmi istiyorsunuz? Sorular sorarak bu fikrin karşınızdaki insandan çıkmasını sağlayın. O zaman bu fikri benimser,kendi fikri sanır ve onu sık sık kullanır.Sizde muradınıza ermiş olursunuz.
Ö.K

-Her yerde iyi karşılanmak istiyorsanız; başkaları ile içtenlikle ilgilenin,gülümseyin,ismi ile hitap edin, iyi bir dinleyici olun,ilgilendiği konulardan söz edin, önemli biri olduğunu ona hissettirin ve bunları içtenlikle yapın. Bunları yaparsanız daha mutlu bir hayat yaşarsınız....
ÖZCAN KALAÇ

-Hayatta zorluk çeken,yanlız olan ve mutluluğu yakalıyamıyan insan, dostları ile ilgilenmiyen insandır.Ve bu insanlar,başkalarına zarar verirler.
Ö.K

-Kendi hayatınızda mutluluğu aruyorsanız,dostlarınızın sorunları ile hemdem olun.Zira çözdüğünüz her bir sorun,daha fazla mutlu olmanızı sağlıyacaktır.
Ö.K

-Dost edinmek istiyorsanız; insanlara gülümseyerek, coşkulu ve canlı bir şekilde selam verin.Telefon ettiğinizde de aynı şekilde davranın.Gülümsemeniz, ses tonunuza yansıyacak,karşıdaki insan,sizinle konuştuğundan dolayı mutlu olacaktır.
Ö.K

-Eğer mutluluğu arıyorsanız,başkalarının sizi sevmesini istiyorsanız,gerçek dostlar edinmek istiyorsanız..... insanlarla içtenlikle ilgilenin.
Ö.K

-Karşılaştığım herkez en az bir konuda benden daha üstün.Bu nedenle onlardan,öğreneceğim çok şeyler vardır.
EMERSON
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder