reklam

28 Aralık 2013 Cumartesi

flortgunluklari_220
Kimin Şansı Daha Yüksek?!
Bizlere kişisel özelliklerini anlattıktan sonra hemen hemen herkesin merak içinde sorduğu soru acaba doğru kişiyi bulabilme şanslarının diğer kişilere oranla ne denli yüksek olduğu? Bizim ise verdiğimiz cevap hiç değişmiyor: Herkes kendi mutluluğunu kendi yaratıyor, fiziksel ya da maddi bir takım özelliklere göre kimsenin şansı bir başkasından dahayüksek ya da düşük diyemeyiz.
Nitekim Gökhan ve Kerim'in hikayesi de bizi doğrular nitelikte. Gökhan 37 yaşında, genç yaşına rağmen 2 defa evlenip boşanmış, 6 yaşında bir kızı var. Bize müracaat ettiğinde kendisi için doğru kişiyi bulmamız konusunda epey endişeleri vardı. Karşılıklı süregelen birkaç görüşme sonrasında yaşanmışlıkların analizini yaptık. Bugüne kadar yaşanan ilişkilerde nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu toparladık ve geçmiş tecrübeleri kendi lehimize çevirmeyi başardık. Gökhan her ne kadar ilk bakışta uçarı ve hareketli kişiliklerden etkilense de bir süre sonra kendi çekirdek ailesinde gördüğü geleneksel aile tablosunu aradığını fark etti.
İlişkilerde unutulmaması gereken bir nokta var ki kimse kimseyi tamamen değiştiremiyor. Gece hayatında tanıştığınız ve sürekli dışarıda sosyalleşmekten keyif alan birini evcimen hale getirmek için sarfettiğiniz çaba hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Kişiler değişebilir ancak bu onların kendi hayat akışı içerisinde, kendi istekleri ile olmalı, zorlama ile ancak eğreti bir sonuç elde ediliyor ve süreç her iki taraf için de yıpratıcı oluyor. Gökhan ile durum analizi yapmamızın akabinde kendisi için çeşitli tanışmalar organize ettik. Tanıştırdığımız 3. kişi olan Öznur ile bir süredir beraber ve her ikisi de hayatından memnun görünüyor. Öznur 32 yaşında, daha önce hiç evlenmemiş ancak 6 sene süren uzun bir ilişkisi olmuş. Gökhan ile birbirlerini tamamladıklarını söylüyor, böyle bir durumda Gökhan'ın daha önceki evliliklerini ve kızını hiç sorun etmedi.
Kerim 41 yaşında, daha önce hiç evlenmemiş. Son derece bakımlı, yaşından genç gösteren, fizik olarak birçok bayanın beğeneceği özelliklere sahip biri. Üstelik çok iyi okullardan mezun olmuş, özel bir firmada genel müdür pozisyonunda çalışıyor. Kendisi ile olan görüşmelerimizde karşı cinste aradıklarını bize ancak yüzeysel bir şekilde aktarabildi. Fizik olarak kendisine çekici gelebilecek, canlı ve enerjik biri. Şimdiye kadar 5 farklı kişi ile tanıştırdık ancak henüz bir sonuç alamadık. Görüşme sonrasında çoğu bayan bize Kerim'in duygusal olarak kapalı olduğunu ve kendilerine yeterli samimiyet ve sıcaklık duygusunu hissettiremediğinden şikayetçi oldu. Kerim ile görüşmelerimiz devam ediyor, duygusal açıklık ve hislerini doğru yansıtma konularında kendisi ile çalışıyoruz.
Kağıt üzerinde zor ya da kolay gibi görünen profiller bizim için gerçeği yansıtmıyor. Kişilerin kendilerini geliştirmeye açık olması, ne istediğini bilmesi, ne istediğini bilmeyenelerin beraber keşfetmemize açık olması veönyargısız davranmaya özen göstermesi işimizi kolaylaştıran faktörler. Günün sonunda herkes kendi şansını kendisi yaratıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder