reklam

3 Kasım 2014 Pazartesi

Mozilla Geliştiriciler İçin Çok Özellikli Yeni Bir İnternet Tarayıcısı Yayınlayacak

Mozilla Geliştiriciler İçin Çok Özellikli Yeni Bir İnternet Tarayıcısı Yayınlayacak

Mozilla İnternet Tarayıcısı
Mozilla, yılardır internet sektöründe bulunan ve çeşitli yazılımlar geliştirerek kullanıcılarının işini kolaylaştırmaya çalışan büyük bir şirket. Çoğu internet kullanıcısı popüler tarayıcı Firefox'un Mozillaya ait olduğunu bilir. Mozilla bu kadar popüler bir tarayıcıya sahip olmasına rağmen bununla yetinmeyip yeni bir tarayıcı geliştirmek için çalışıyor.
Mozilla yazılımcıların ve internet geliştiricilerinin daha üst seviyelere ulaşması için farklı bir tarayıcı geliştirmeye çalışıyordu. Şirketin uzun çalışmalarının sonunda başarıyla kodlanan bu internet tarayıcısı 10 Kasım tarihinden itibaren geliştiriciler için yayınlanmaya başlanacak. Geliştiriciler için derken dahaüst seviye bilgiyle kullanılabilecek bir tarayıcıdan bahsediyoruz. Yani normal kullanıcılar içi Firefox’tan gözle görülürü ek bir farkı olmayacak. Henüz geliştiriciler için yapılan tarayıcının ismi paylaşılmadı fakat geliştiricilerin işine yarayacak birçok aracı hiçbir eklenti yüklemeden bünyesinde barındırıyor.
Kod yazarken farklı pencerelerde uğraşmak yerine tek bir pencereden kodlama kolaylığı sunacak bu yeni tarayıcı yazılan kodlardaki hatayı da çözümleyebilecek. Onlarca araçla zenginleştirilmiş bu internet tarayıcısı profesyonel kişiler tarafından çok tercih edilecek gibi. Tarayıcıyı tanıtmak için 22 saniyelik bir video hazırlayan Mozilla, tarayıcının çıkacağı tarihide bu videoyla duyurdu. Tarih dışında başka hiç bir bilgi vermeyen şirket bakalım 10 Kasım tarihinde bizlere ne gibi sürprizler yapacak.

Windows Phone 8.1 için Çıkan Yeni Güncelleme Live Tile Menüsünde Klasör Oluşturmanızı Sağlıyor

Windows Phone 8.1 için Çıkan Yeni Güncelleme Live Tile Menüsünde Klasör Oluşturmanızı Sağlıyor

Windows 8.1 Yeni Klasörler
Windows Phone 8.1 için çıkan yeni güncelleme sayesinde Live Tile menünüzü daha düzenli bir hale getirmeniz mümkün. Eskiden Klasörler uygulamasıyla oluşturduğunuz Live Tile kutucuklarına alternatif olarak işletim sistemiyle daha etkileşimli bir görünüm yakalamnız mümkün.
Windows 8.1 Klasörler ile yaptığınız şey temel olarak şu şekilde açıklanabilir: Ana sayfanızda bulunan birçok kısa yolu kişisel kullanımına uygun bir şekilde gruplandırabiliyorsunuz ve bu oluşturduğunuz gruplara isim vermeniz de mümkün. Eski Klasörler uygulamasıyla buna benzer bir görüntü yakalamak mümkündü ancak yeni güncelleme ile birlikte hem seçmiş olduğunuz klasörleri menü içerisinde gizleyebiliyorsunuz, hem de klasörlerin içinde bulunan uygulamaların dizaynı ile ilgili düzenlemeler yapıp kullandığınız tema için daha şık bir görünüm elde ediyorsunuz. Windows 8.1 için çıkan son güncelleme ile gelen bu özellik aşağıdaki videoda görsellerle anlatılıyor.
Windows 8.1 kullanıcı olsanız da yeni güncelleme şu an için cihazınıza ulaşmadıysa bu yeni fonksiyonu kullanmanız mümkün olmayacaktır. Ne var ki, güncellemenin sizin cihaza gelmesi de büyük bir olasılık. Benzer bir kullanımın masaüstü versiyonda çıkma ihtimali de çok yüksek. Mobil işletim sistemi ile masaüstü işletim sistemi arasında ortak kullanım alanları yaratmaya çalışan Microsoft, Windows 10 ile bu özelliği masaüstü cihazlara da aktarabilir. Arayüz konusunda ciddi bir çalışmaya giren Microsoft'un Metro arayüzü eleştiri yağmuruna tutulmuştu, ancak 2015 yılının ilk aylarında bu menünün revize edilmiş bir hali de test amaçlı olarak piyasaya takdim edilebilir.

Altın Kaplama Samsung Galaxy Note 4 Ortaya Çıktı

Altın Kaplama Samsung Galaxy Note 4 Ortaya Çıktı

Altın Kaplama Galaxy Note 4 Ortaya Çıktı
Samsung’un Eylül ayında tanıttığı Galaxy Note 4 modelinin 24 ayar altın ile kaplanmış sürümü Vietnam’da ortaya çıktı.
Geçtiğimiz ay tanıtılan akıllı telefon Galaxy Note 4, Vietnam’da Samsung’dan bağımsız bir şirket tarafından altın ile kaplandı.
Cihazın kaplanma süresi yaklaşık 5 saat sürüyor ve her metal parça 24 ayar altın ile kaplanıyor. Altın kaplamanın maliyeti 1100 dolar tutarken, bu ücrete Galaxy Note 4 dahil edilmiyor. Altın kaplama Galaxy Note 4 istiyorsanız, maliyet 2000 dolara yükseliyor.
Benzer bir altın kaplama işlemi daha önce de iPhone’lara yapılmış ve pek çok kişinin ilgisini çekmişti. Samsung’un Galaxy Note 4 ile birlikte metal parça kullanmaya başlaması, bu işlemin Galaxy Note 4’e de uygulanabilmesini sağladı.
Vietnamlı şirket, altın kaplama Galaxy Note 4’e olan talebin, tahminlerinden daha fazla olduğunu belirtiyor. Artan talep ile birlikte altın kaplama Galaxy Note 4’leri diğer ülkelerde de görebilmemiz mümkün olacak gibi görünüyor.

Samsung Şimdiye Kadarki En İnce Akıllı Telefonları Galaxy A3 ve A5'i Tanıttı 62 4 8

Samsung Şimdiye Kadarki En İnce Akıllı Telefonları Galaxy A3 ve A5'i Tanıttı

Samsung Galaxy A Serisi
SamsungGalaxy A serisi akıllı telefon modellerini beklenenden daha kısa bir sürede tanıttı. Kasım ayından itibaren Çin'de dahil satışa çıkarılacak yeni Galaxy A3 ve Galaxy A5 akıllı telefonlar, firmanın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en ince modeller olmakla birlikte herkesin beklediği metal gövde seçenekleriyle geliyor.
Samsung'a göre Galaxy A3 ve A5, 6.9mm ve 6.7mm'le şirketin şimdiye kadarki en ince akıllı telefon modelleri. A3 ve A5'i ön plana çıkaran en önemli özelliğin ise bu modellerin özellikle sosyal paylaşım için optimize edilmiş olmaları. Bununla beraber iki model de Galaxy Alpha'ya benzer şekilde en iyi kalitede bir tasarıma sahip.
Galaxy A3 ve A5 metal bir gövde tasarımına sahip ve çeşitli renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek. Beyaz, siyah, gümüş, pembe, mavi ve altın renkleriyle kullanıcıların diledikleri renge göre A3 ve A5 sahibi olma şansları var. Telefonların teknik özelliklerine gelecek olursak yeni modeller gelişmiş son teknolojinin biraz gerisinde kalıyorlar. İkisi de 1.2 GHz quad-core işlemcilere sahip, 2GB RAM (Galaxy A3 için 1GB) destekli ve 16GB'lık kendi telefın hafızasıyla donatılmış durumdalar. Her iki model de microSD hafıza kartlarıyla 64GB'a kadar çıkarılabilen hafıza desteği içeriyor.
Samsung Galaxy A5
Galaxy A3 4.5-inç Super AMOLED dokunmatik ekrana sahip ve 540 x 960 çözünürlük destekliyor.Galaxy A5 ise biraz daha geniş bir ekrana sahip olarak 5-inç Super AMOLED ve 720p HD çözünürlük sunuyor. Multimedya işleriyle daha haşırneşir olanlar için Galaxy A5 daha iyi bir performans verecekken, her iki modelinde üretilme amacına bağlı olarak sadece sosyal medya hizmetlerine yoğunlaşanlar Galaxy A3 ile de mutlu olacaklardır.
Galaxy A serisi telefonların başka bir büyük farkı elbette ki kamera donanımları. Galaxy A3 8-megapikselli bir kamera sunarken, A5 13-megapikselli bir kamera kullanıyor. Her ikisinin de ana kamerası otomatik odaklanma ve LED flaş desteğine sahip. Ön kamerayla ilgili olarak iki telefon da 5-megapiksellik, video arama ve selfie için mükemmel derecede ayarlanımş kameralara sahipler.
Galaxy A5
Telefonların batarya güçlerine değinecek olursak Samsung Galaxy A3 1900 mAh'lik, Galaxy A5 ise2300 mAh'lik bataryaya sahip. Bu durumda şarj oranı genel olarak A5 için daha uzun ömürlü olarak hesaplanırken üretici bu testlerin henüz doğrulanmamış olduğu konusunda uyarıyor. Sonuçta A5'in daha geniş bir ekranı ve daha yüksek çözünürlük desteği bulunduğu için her iki modelin de şarj ömrünün hemen hemen aynı olacağı düşünülüyor.
Samsung Galaxy A3 ve A5 Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle piyasaya sürülecekler. Telefonların önümüzdeki sene ilerleyen zamanlarda Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacakları da bekleniyor.
Galaxy A5

Huawei Honor 6 Avrupa'da Satışa Çıktı

Huawei Honor 6 Avrupa'da Satışa Çıktı

Huawei Honor 6 Avrupa'da Satışa Çıktı
Huawei'in, Asya’da Huawei CAT 6 olarak satışa sunulan akıllı telefonu, Avrupa’da Honor 6 ismiyle satışa sunuluyor.
Huawei, Berlin’de düzenlenen bir etkinlikte, Haziran ayında Asya’da satışa sunulan ve “dünyanın en hızlı bağlantı yeteneğine sahip telefonu” olarak anılan cihazı Avrupa için de satışa sunduğunu açıkladı. Ancak Avrupa’da satışa sunulan telefonun önemli bir farklı bulunuyor. Asya’da Huawei CAT 6olarak satışa sunulan telefon, Avrupa’da Honor 6 ismiyle satışa sunuluyor. Çinli teknoloji devi, Huawei ismini kullanmayıp, Avrupa için Honor markasını tercih etmiş durumda.
İsimleri dışında hiçbir farkı bulunmayan telefonlar birebir aynı özellikleri taşıyor. Honor 6, 300 Mbpsbağlantı hızına ulaşabilecek donanıma sahip ancak, Avrupa’daki GSM operatörleri bu hızıdesteklemediği için bu özellik bir süre geri planda kalacak gibi görünüyor.
Honor 6’nın, Huawei tarafından üretilen sekiz çekirdekli Kirin 920 işlemcisi, 3 GB RAM’i, 5 inç boyutunda HD ekran, 5 Megapiksel ön ve 13 Megapiksel arka kamerası bulunuyor. Ayrıca telefonun bataryası ise 3100 mAh.
Honor 6, Avrupa’da rakiplerine oranla oldukça düşük bir miktar olan 299 Euro fiyat etiketiyle satılacak. Bu da Honor 6’nın en önemli avantajlarından biri olarak görünüyor.

Samsung Galaxy Edge Güney Kore'de Satışa Sunuldu


Samsung Galaxy Edge
Samsung'un geçtiğimiz aylarda coşkulu bir etkinlikle tanıttığı ve çoğu teknoloji takipçisinin şaşkınlıkla karşıladığı Galaxy Edge'nin satışı için son viraja girildi. Samsung Galaxy Edge, özelliklerinin yanı sıra en çok tasarımında bulunan eğim ile tanınıyor.
Dünyanın takip ettiği IFA 2014 etkinliğinde tanıtılan ve gecenin favori cihazları arasında gösterilen Galaxy Edge, 5.6 inç büyüklüğünde ve Quad HD çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Bu büyük ekranıyla 2560x1440 kalitesinde video oynatımı yapabiliyor. Birçok yeni uygulamayı işletim sisteminde barındıran telefon Android son sürüm ile karşımıza geliyor. Sağ tarafında bulunan eğimli ekranbölümüyle telefonu kısa yoldan kontrol edebiliyorsunuz ve üst bölümdeki çubuğu kullanmadan bildirimlerinize ulaşabiliyorsunuz. Bu özelliklerinin yanı sıra performans ve malzeme kalitesi olarak hemen hemen Galaxy Note 4 ile aynı. Acaba tasarımının eğimli olması Galaxy Edge'nin mi yoksaGalaxy Note 4'ün mü işine yarayacak? Bunu iki cihazda eşit şartlarda satışa sunulduğunda rahatlıkla kıyaslayabiliriz.
Samsung, yukarıda bahsettiğimiz özelliklere sahip  olan sağ tarafı eğimli Galaxy Edge isimli akıllı cihazını Güney Kore'de telefon operatörleri aracılığıyla satışa sundu. 3 farklı telefon operatörüyle anlaşma imzalayan Samsung, Galaxy Edge'nin fiyatını 1.000 Dolar olarak belirlerdi. Galaxy Note Edge'nin kısa bir süre içerisinde diğer ülkelerde de satışa sunulacağı düşünülüyor.

Popstar FİRDEVS Öyle bir isimle evlendiiki EVLENDİ

FİRDEVS EVLENDİ

3 Kasım 2014
2 kez görüntülendi
FİRDEVS EVLENDİ

Pil Ömrünü Uzatmanın Yolları

* Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatın Evet, kablosuz ağları açıp kapamaya, ayar menüsüne girip çıkmaya ben de çok üşeniyorum. Ancak bunu yaparken harcayacağınız kaloriye değecek kadar önemli pil tasarrufu yapacaksınız.

Necati Şaşmaz nasıl kaza yaptı detayları

Necati Şaşmaz nasıl kaza yaptı

‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun aksiyon çekimlerinde dublör kullanmayan Necati Şaşmaz kaza yaptı.

Necati Şaşmaz nasıl kaza yaptı
necati şaşmaz
Fenomen dizi ‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, önceki gece yapılan çekimlerde kaza geçirdi. Dizide ‘Polat Alemdar’ karakterini oynayan ve dublör kullanmayan Şaşmaz’ın kullandığı aracın airbag’i Kavacık’ta yapılan 236’ncı bölüm çekimlerinde aniden patladı.

ÇENESİ KIRILDI

Airbag’in açılmasıyla yüzüne darbe alan Şaşmaz’ın çenesi iki yerden kırıldı. Şaşmaz, set ekibi tarafından acilen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Şaşmaz’ın setten bir süre uzak kalacağı öğrenildi.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Vatan'da yer alan habere göre, Kazanın ardından yapım şirketi Pana Film de bir açıklama yaparak Şaşmaz’ın hayati tehlikesi olmadığını duyurdu:
“Dün gece saat 02:00 de Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 236. bölümünün çekiminde, Şaşmaz’ın kullandığı araç kontrolden çıkarak yol istinat duvarına çarpmıştır. Hastaneye kaldırılan Şaşmaz’a gerekli tıbbi müdahale yapılmıştır. Sağlık durumu iyi. Hayati tehlikesi yok.”

Necati Şaşmaz'ın doktorundan ilk açıklama

Necati Şaşmaz'ın doktorundan ilk açıklama

KBB Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayız, dizi setinde kaza geçiren ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın çenesinden başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek, "Necati Bey, filmde canlandırdığı Polat Alemdar kadar güçlü" dedi.

Necati Şaşmaz'ın doktorundan ilk açıklama
NECATİ ŞAŞMAZ
Prof. Dr. Ünal Bayız, hastanede düzenlenen basın toplantısında, oyuncu Necati Şaşmaz'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Dizi çekimleri sırasında otomobilinin kayması ve duvara çarpması sonucunda kafa travması geçiren Necati Şaşmaz'a çekim platformunda bekleyen ambulansta hemen ilk müdahalenin yapıldığını ve oyuncunun hastanelerine getirildiğini ifade eden Bayız, bunun büyük bir şans olduğunu belirtti.

"NECATİ BEY CANLANDIRDIĞI POLAT ALEMDAR KADAR GÜÇLÜ"

Bayız, "Hastanemize geldiği andan itibaren hayati tehlike tespit etmedik, bilinci hep yerindeydi, bilinci açıktı. Gerekli müdahaleleri ve filmleri incelemesini yaptıktan sonra müşahede altına aldık. Gerçekten Necati bey filmde canlandırdığı Polat Alemdar kadar güçlü, fiziksel olarak da ruhsal olarak da güçlü. Bize de çok yardımcı oldu. Gerekli hazırlıkları yaparak pazar günü saat 14.00 sularında ameliyata aldık, çenesinde tespit edilen kırıklar başarılı bir şekilde ameliyat edilmiştir. Şu anda takibi devam etmektedir" diye konuştu.

"YANIK İZLERİ VARDI"

Çene kırığı tamiri ameliyatı geçiren oyuncunun yüzünde herhangi bir izin kalmayacağını kaydeden Bayız, "Ufak tefek çizikler ve yanık izleri vardı, hava yastığının patlamasına bağlı, bunlar hiçbir tehlike ve sorun oluşturmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Bayız, oyuncunun hemen taburcu edilebilecek durumda olduğunu ancak hastanede tedaviyi sürdürüp Çarşamba günü sabah saatlerinde taburcu etmeyi planladıklarını dile getirdi.

"KONUŞABİLİYOR"

Operasyonu gerçekleştiren Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ercan Cihandide de ameliyat hakkında bilgi verdi. Cihandide, oyuncunun alt çene kemiğinin iki ayrı yerinde kırık tespit ettiklerini, ağzın içinde yapılan kesiyle kırık hattına ulaştıklarını ve tel taktıklarını aktardı. İyileşme için en az 4 haftanın gerekli olduğunu kaydeden Cihandide, "Ne zaman dizi setlerine dönebilir " şeklindeki soru üzerine ise, "Bir şey söylemek için çok erken. Ne zaman kendini hazır hissederse. Hasta yakınları bize ameliyat ne kadar sürer diye sorarlar, ameliyat bitene kadar sürer deriz. Onun için çok erken bir şey söylemek için. Şu anda da konuşuyor. Konuşmasıyla ilgili bir şey yok. Psikolojik açıdan da iyi"dedi.
Cihandide, oyuncunun bu süre içinde sıvı gıdalarla besleneceğini de söyledi.

Şarkıcı Emrah pahalı diye röntgen çektirmedi

Emrah pahalı diye röntgen çektirmedi İZLE

Şarkıcı Emrah hakkında ortaya atılan cimrilik iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Emrah pahalı diye röntgen çektirmedi İZLE
Beyaz Tv’de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programının sunucularından Oya Aydoğan, Emrah ve annesi hakkında şaşırtıcı bir iddia ortaya attı ve ünlü şarkıcının, pahalı olduğu için röntgen çektirmekten vazgeçtiğini açıkladı.
Oya Aydoğan'ın açıklamaları şöyle;

”250 LİRA İSTENİNCE VAZGEÇMİŞLER”

"Emrah ve annesi birlikte röntgen çektirmeye gitmişler. Röntgen için 250 lira istenince çektirmekten vazgeçmişler. Hatta gelinleri çektirmek istemiş; Emrah ve annesi ise pahalı olduğu için istememişler..."

Victoria's Secret'ın 4.4 milyon dolarlık sütyeni

Victoria's Secret'ın 4.4 milyon dolarlık sütyeni

Bu yıl Victoria's Secret'ın 4.4 milyon dolarlık fantezi sütyenlerini, Adriana Lima ve Alessandra Ambrossio giyecek.

victoria secret
Amerikan iç giyim markası Victoria Secret, her yıl düzenlediği defilede özel olarak üretilen değerli taşlarla süslü fantezi sütyeni tanıtıyor.

DANSÖZ SÜTYENİ

Bu yıl 2 Aralık'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak defilede safir, yakut ve elmastan oluşan 16 bin taşla süslü iki dansöz sütyeni tanıtılacak. 4.4'er milyon dolarlık sütyenleri Brezilyalı ünlü modeller Adriana Lima ve Alessandra Ambrossio giyecek.

Özgü Namal 3 aylık hamile

Özgü Namal hamile 

3 aylık hamile olan ve bir erkek bebek beklediği ortaya çıkan Özgü Namal, 26 hafta sonra doğacak çocuğuna Nefes ismini verecek.

Özgü Namal hamile İZLE
AHA
Bir süredir işadamı Serdar Oral'la birlikte olan Özgü Namal hayatıyla ilgili radikal kararlar almaya devam ediyor. Bu sezon Yetenek Sizsiniz'in jüri koltuğuna oturan ancak rahatsızlığını öne sürerek birkaç haftadır çekimlere katılmayan Özgü Namal'ın hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

BEBEĞİN CİNSİYETİ ERKEK

Akşam'da yer alan habere göre, 11 haftalık hamile olduğu ve bir erkek bebek beklediği ortaya çıkan Namal'ın doğacak çocuğuna Nefes ismini vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Yetenek Sizsiniz'in sexsi güzel konuğu izleyenleri şaşırttı

Yetenek Sizsiniz'in güzel konuğu izleyenleri şaşırttı

TV 8'in sevilen yarışması Yetenek Sizsiniz'in dün akşamki bölümünde Helena Polach, yaptığı gösteriyle seyircilerden tam puan aldı.

yetenek sizsiniz
TV 8'de Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği ve jüride yer aldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin dün akşamki bölümünde yine eğlenceli dakikalar yaşandı.

İZLEYİCİLERDEN BEĞENİ TOPLADI

Yarışma programına misafir olarak gelen Helena Polach, yaptığı gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Genç kadın, yaptığı başarılı top çevirme gösterisinin yanı sıra, fiziki özellikleriyle de ilgi odağı oldu.